Mohlo by vás zajímat

Výpis článků

Změňte co pijete

Alkalická ionizovaná voda – změňte, co pijete – žijte déle a bez civilizačních chorob

Co to vlastně je alkalická ionizovaná voda?

Všichni víme už ze školy, že voda je základem života na zemi. Naše tělo je tvořeno z 80% vodou, z toho 60% vody je v buňkách, zbytek v mezibuněčných prostorech.
Pít musíme zkrátka všichni (2-3 litry denně), ale není voda jako voda. I na několika málo, člověkem neznečištěných, místech na zemi se vyskytuje voda alkalická, ta se však k 99,9% lidí nikdy nedostane a jsme proto odkázáni na vodu balenou nebo „kohoutkovou“.
Voda balená má však velmi nízké pH, které překyseluje náš organizmus (a to takřka každá, kterou jsme měřili).
Voda „kohoutková“ má sice pH neutrální, avšak je plná chlóru, který byl vyvinut jako bojová látka a není lidskému organizmu vůbec prospěšný. Do vody je přidáván proto, aby usmrtil bakterie. Ty se však z vody neztratí, ale vypijeme je a pak v našem organizmu dále hnijí. Navíc je v této vodě obsaženo také velké množství těžkých kovů a různých hormonů, které náš organismus zatěžují.
Ionizátor vody dokáže většinu těchto nežádoucích prvků vyfiltrovat (kromě hormonů – to lze však řešit ještě nanofiltrem). Z vývodu pak teče přesně taková voda, jakou si sami zvolíme. Pro pití je ideální hodnota pH 9,5. Naši krev tak dostane lehce do zásady a jak je známo, rakovina ani jiné choroby se nemohou vytvořit v zásaditém prostředí, ale pouze v kyselém. Voda je navíc elektrolýzou obohacena o molekulární vodík a silný oxidačně redukční potenciál (dále jen ORP).

2-3 pH – Silně kyselá voda – Tato voda spolehlivě zahubí bakterie. Můžete ji tedy použít k desinfekci a úklidu například v kuchyni nebo v koupelně místo drahých chemických prostředků. Tato voda není pitná!!!
4-6 pH – Kosmetická takzvaná „Beauty“ voda – vynikající voda, k ošetřování pokožky či oplachování vlasů. Dokonale hydratuje pokožku, pečuje o konečky vašich vlasů.
7 pH – Neutrální filtrovaná voda – Tato voda je pouze zbavena chlóru a těžkých kovů. Používá se pro kojence a zapíjení léků. Léky se nezapíjí alkalickou ionizovanou vodou!!!
8,5-9,8 pH – Alkalická ionizovaná voda – Právě tato voda je ideální pro každodenní zdravé pití. Shluky molekul této „živé vody“ jsou mnohem menší, což umožňuje maximální vstřebání do organismu. Také má silný záporný ORP a přirozenou dávku těch správných minerálů pro lidské tělo. Je též ideální na vaření, přípravu čaje a kávy.
10-12 pH – Není vhodná k pití!!! Má silný desinfekční účinek a slouží k proplachování různých potravin. Zelenina a ovoce, je ošetřováno mnoha chemickými látkami, které nejsou pro lidské zdraví prospěšné. Touto vodou se těchto látek zbavíte.

 

Každý přístroj má dva vývody. Z jednoho výstupu teče námi zvolená voda a z druhého takzvaná voda odpadní. Součet pH z obou výstupů je vždy roven 14. To znamená, že pokud máme nastaveno na alkalickou vodu 9,5 pH, tak z druhého výstupu teče voda o hodnotě 4,5 pH, která je vhodná například na oplachování vlasů. Pokud přilijeme pouhých 5 litrů této vody do koupele, dokonale tak hydratujete svoji pokožku a ušetříte za drahé krémy. Silně alkalickou vodu je zase možno použít k omývání pesticidů z kupované zeleniny nebo hormonů z masa. Tato voda má také nejvyšší záporný ORP. Silně kyselá voda je zase vhodná k úklidu a desinfekcím, případně v letních měsících jako směs do ostřikovačů. Říkáte si, co je to za blbost? Tak si zkuste uvědomit, kdy je čelní sklo vašeho auta čisté a bez mušek… Je to poté, co necháte vašeho plechového miláčka venku osprchovat v kyselém letním dešti.

Co všechno léčí tato „zázračná voda“???

Dalo by se říci, že takřka všechny civilizační nemoci. 60% úmrtnosti v ČR je způsobena onemocněním srdce a cév. Dalších cca 25% pak nádorovými onemocněními. Jsme první na světe v onemocnění rakovinou tlustého střeva. Všechny tyto nemoci mají souvislost s naším stravováním.
Ionizovaná alkalická voda dokonale čistí lidský organismus a rovněž tak tlusté střevo. Japonský doktor Hiromi Shynia (přední světový gastroenterolog a zakladatel kolonoskopie jehož rukama prošlo již více než 300 tisíc pacientů) doporučuje svým pacientům tuto vodu pít.
Ionizovaná voda má silnou zápornou hodnotu ORP – je schopná vázat se ve vysoké míře na tak zvané volné radikály. Volné radikály jsou agresivní formy kyslíku, které napadají zdravé tkáně. To vede k poškození buněk a k urychlení procesu stárnutí. Volné radikály vznikají při metabolických procesech v těle, ale přibývá jich i díky dalším jevům jako je např. nevyvážená strava, užívání stimulantů, stres, práce na počítači, telefonování s mobilním telefonem, znečištěné ovzduší atd. Přirozená obrana organismu je pak často těmito nepřirozenými jevy potlačována. Vitamíny nám v této situaci mohou do určité míry pomoci, ale ionizovaná voda má stejnou antioxidační sílu jako čerstvě vymačkané citrusové šťávy! Vyrábět si takto vodu je rychlé, účinné a velmi levné v porovnání s neustále stoupajícími cenami potravin, zvláště pak ovoce a zeleniny.

V čem konkrétně nám voda pomůže?

– Tato voda dokonale hydratuje a díky své molekulární struktuře snadno proniká do všech tkání a orgánů. Vaše vrásky se znatelně vyhladí již po několika týdnech pití.
– Pomáhá při hubnutí. Tělo se zbaví za 2 měsíce v průměru 5 kg přebytečných tuků.
– Voda je bohatá na tělu prospěšné minerály. Díky ní budete mít například zdravé kosti, nebude trpět únavou, depresemi, nebo nespavostí.
– Zpomaluje dělení buněk a tím stárnutí. Budete žít déle a hlavně ve zdraví.
– „Oživuje“ krev. Díky tomu budete mít krevní tlak v normě, zdravé srdce i cévy a vyhnete se emboliím (krevním sraženinám).
– Nepomáhá pouze nemocným, ale i zdravým aktivním lidem při sportu. Lépe odbourává kyselinu mléčnou ze svalů a díky uvolněnému vodíku, bude pro vás doslova palivem. Vodík vzniká při elektrolýze a nedá se jím předávkovat.
– Zdravé zažívání. Dokonale vyčistí stěnu tlustého střeva, které je tolik náchylné na rakovinu.
– Tato voda má prokazatelné protirakovinné účinky. Vědci zkoumali její účinky na myších, které naočkovali melanomovými buňkami. U myší, které pily alkalickou ionizovanou vodu se růst rakovinného bujení výrazně zpomalil a dožili se mnohem vyššího věku než myši, které tuto vodu nepili. Vědci se domnívají, že tato voda je velice účinnou prevencí proti samotnému vzniku rakoviny v lidském těle.

Ptáte se, proč něco tak geniálního není ještě masově rozšířeno i v Evropě, popřípadě i u nás v ČR?

Je třeba si uvědomit, že se nejedná o žádnou technologickou novinku. Vědci v Japonsku si už po druhé světové válce uvědomili, že nemoci související s ozářením, nebude možné léčit. Nejprve byli tyto přístroje dostupné pouze v nemocnicích, kam si lidé pro vodu docházeli. Nyní jsou tyto přístroje v Japonsku a Jižní Korei nedílnou součástí takřka každé domácnosti už desítky let a lidé se i díky nim dožívají na rozdíl od nás Evropanů skutečně vysokého průměrného věku. Také v těchto zemích mají certifikaci ministerstva zdravotnictví jako zdravotní přístroje.
A proč se tedy tyto přístroje nepoužívají i u nás a ví o nich zatím jen hrstka lidí? Je to jednoduché… Z čeho by pak žila farmacie a doktoři? Ti potřebují léčit a mít pacienty. A hlavně stát je v podstatě byznysový projekt, který nepotřebuje, abychom tu byli dlouho a užívali si ve zdraví důchodu do 100 i více let…

A teď k tomu zásadnímu. Kolik ten zázrak vlastně stojí???

V USA přímo od výrobce a stejně tak u všech dealerů po celém světě se cena pohybuje +/- kolem 80-83 tisíc korun dle aktuálních kurzů v případě 11 plátového stroje (pláty jsou vyrobeny z lékařského titanu a platiny, což je společně se zlatem nejdražší kov). My však máme teď zaváděcí ceny za rovných 60 tisíc (v případě 9-ti plátového stroje 50 tisíc) a to i včetně odborné montáže a nastavení přístroje. Zde se dostáváme k celkem zásadní věci, a to, že kvalita vody po naší zemi je místo od místa různá a zařízení je třeba „nakalibrovat“, aby fungovalo správně. V tom máme obrovskou výhodu proti všem konkurenčním přístrojům, kde lze výkon regulovat pouze průtokem a zákazník si stejně přístroj sám správně nenastaví.
S čistým svědomím můžeme říci, že máme ty nejlepší ionizátory vody, které jsou v současnosti na trhu. Jako jediní disponujeme 11-ti plátovým zařízením (všechny i ty nejlepší konkurenční stroje končí na 9 plátech=nižší výkon), plynulým nastavením výkonu a nádherným designem s dotykovým displejem.

Slyšeli jsme názor jednoho člověka, že za 60 tisíc by mohl mít už i celkem slušné ojeté auto. My říkáme: „OK, ale k čemu vám bude slušná ojetina, když budete mít rakovinu a bude vám zbývat pár měsíců života?“ Každý by pak dal cokoliv za to, aby mohl být zdravý…

Trocha počtů na závěr, aneb ne vše je tak drahé, jak na první pohled vypadá.

Průměrná čtyřčlenná rodina vypije za rok cca 4 000 litrů vody. Pokud podělíte 60 tisíc prvotní investice do přístroje, zjistíte, že litr této zázračné vody vás první rok vyjde na nějakých 15 korun. Druhý rok na 7,5 a třetí na 5 korun. Za tuto cenu nekoupíte ani tu nejlevnější minerálku nebo balenou „rakovinu“ typu Sprite, Cola, či cokoliv jiného. A zkuste počítat dál… Životnost přístroje výrobce udává 20-25 let.

Spočítejte si, kolik peněz vaše rodina utratí za balené nezdravé vody a limonády, kosmetické přípravky a sanitární prostředky. Zjistíte, že díky našemu přístroji ušetříte několik tisíc měsíčně. Přístroj tak máte zaplacený již během 2 let a pak už pouze šetříte vaše peníze. Možná se vám to zdá celé tak trochu jako sci-fi… Rádi vám však po domluvě přijedeme přístroj předvést kamkoliv po ČR a také vám ukážeme, co jste doposud pili. Samozřejmostí je možnost prodeje na splátky či zapůjčení přístroje za měsíční pronájem pro „nevěřící Tomáše“.

S námi máte zdraví i štěstí na dosah ruky…

Restartvoda s.r.o.
V případě zájmu, či jakýchkoliv dotazů neváhejte volat
777 115 035

Číst článek
Co je to pH

Co je to pH

Měřením pH se zjišťuje, zda je kapalina kyselá – neutrální – alkalická. Neutrální pH má hodnotu 7 (toto je přibližná hodnota kohoutkové vody). Čím více se pH blíží k nule, tím je kapalina kyselejší (většina balených vod, Cola, Sprite). Naopak čím více se hodnota blíží k číslu 14, tím více je kapalina zásaditější (alkalická). Pro denní pití je ideální hodnota pH vody 9,5.

Průměrné zdravé pH uvnitř buněk v těle se pohybuje kolem 7. Krevní plazma a ostatní tekutiny v těle, které obklopují buňky mají pH o něco vyšší 7,2-7,45. Každodenním příjmem nezdravých potravin a pitím balených vod svoje tělo překyselujeme. Nízké pH v těle znamená velký problém. Příkladem je právě krev. V případě, že by se její hodnota dostala pod 6,9, nastává smrt.

Lidské tělo má speciální mechanismus, který v našem těle udržuje vyvážené pH za pomocí iontů. Ten však přestává fungovat, pokud se dlouhodobě stravujeme nezdravě, čemuž se nevyhnete, pokud nemáte veškeré potraviny z vlastních zdrojů. Stres a znečištěné ovzduší jsou dalším faktorem. Ztráta rovnováhy pH v našem těle pak způsobuje různé nemoci pramenící právě z překyselení organizmu (nízké pH).

Ionizovaná alkalická voda dokáže neutralizovat v těle kyselost a podpořit jeho schopnost vyrovnávat hladinu pH. Proto je důležité pít alespoň 2-3 litry této vody každý den.

Číst článek
Co je to ORP?

Co je to ORP?

ORP je zkratkou pro oxidačně redukční potenciál. Ten má buď kladné nebo záporné hodnoty. Obecně platí, že čím vyšší je kladná hodnota ORP nápoje, nebo potraviny, tím je pro lidské tělo škodlivější (oxidační). Naopak čím vyšší je jeho záporná hodnota, tím je naopak pro lidské tělo prospěšnější (antioxidační). Antioxidanty mají schopnost absorbovat škodlivé volné radikály, které na sebe navážou a ty jsou pak vyloučené z lidského těla.

Nebude Vás zatěžovat přílišnými odbornými termíny. Uveďme si tedy pár příkladů hodnot konkrétních nápojů:

Alkalická ionizovaná voda -200mV až -500mV při pH 9,5, která je vhodná k pití

Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva -100mV

Balené ovocné džusy +200mV a více

Kohoutková voda +200mV až +500mV (zde je nutno podotknou, že kolem +200mV se voda pohybuje pouze v několika málo horských oblastí, kde mají vodu z čistých podzemních pramenů. Ve městech je běžná hodnota kolem +500mV)

Balená voda má přibližně stejné hodnoty ORP jako voda kohoutková

Cola a Sprite se pohybuje až k hodnotám +800mV. Takovéto nápoje můžeme nazvat balenou rakovinou…

Měli bychom přijímat co nejvíce látek obsahující antioxidanty, aby nedocházelo k zbytečné vnitřní oxidaci našeho těla. To však není v dnešní době jednoduché.

Máme však pro Vás řešení. Alkalická ionizovaná voda Vám v tomto velice pomůže. S ionizátory od nás budete mít silný antioxidační nápoj na dosah ruky pro celou rodinu každý den.

Hodnota ORP se liší v závislosti na tom, jaká voda teče z kohoutku v dané lokalitě. Čím tvrdší voda, tím vyšší záporné ORP

Číst článek
Proč jsme stále nemocní

Proč jsme stále nemocní a předčasně umíráme? Odpověď vás možná překvapí – překyselení. Překyselení organizmu je dnes jednou z nejnebezpečnějších civilizačních chorob. Lidský život je závislý na rovnováze mezi kyselinami a zásadami v organismu. Klasická medicína však tuto skutečnost stále ignoruje a acidózu nepovažuje za bezprostřední ohrožení zdraví. Přitom je prokázané, že pokud tělo důkladně odkyselíme, veškeré zdravotní problémy zmizí!
Tělo si kyselé látky vytváří samo. Během látkové výměny v organismu neustále vznikají kyseliny, jako močová, uhličitá, mléčná, octová nebo solná. Všechny mají ničivý účinek a některé jsou tak agresivní, že dokážou rozleptat dokonce i kov nebo kámen. A teď si představte, jaké škody napáchají v těle, pokud v něm setrvávají, aniž by se neutralizovaly a vyloučily.
K tomu, aby mohlo tělo s kyselinami účinně bojovat a udržovat chemickou rovnováhu, potřebuje dostatek zásaditých látek. Na rozdíl od kyselin si ale organismus zásady vytvářet neumí a získává je výlučně prostřednictvím potravy. „Správný poměr kyselin a zásad ve stravě má proto být 80 ku 20,“ uvedla specialistka na správnou výživu Marcela Kosinová.
V dnešní době chemicky upravované stravy, náhražek, konzerv, instantních hotovek a „éček“ ale přijímáme hlavně potraviny, které v těle způsobují kyselou reakci a kvašení, a na životně důležité zásady v podobě čerstvého ovoce a zeleniny často zapomínáme.

„Nesprávná strava pak vede k chronickému nedostatku vitamínů, minerálů, enzymů i stopových prvků. Tělo se dostává do trvalého stavu překyselení, a to je příčinou vzniku nejrůznějších chorob jako je artróza, infarkt, migréna, cukrovka, revma nebo alergie. Acidóza je také jedním z předpokladů rakoviny, která ke svému vzniku potřebuje právě kyselé prostředí,“ upozornila Marcela Kosinová.
Acidóza způsobuje také duševní problémy, protože ubírá energii, snižuje schopnost člověka vyrovnat se se stresem a vyvolává neustálou podrážděnost a depresivní stavy.
Krev má přednost
Tělo udržuje v krvi hodnotu pH od 7,35 do 7,4 s občasnými nepatrnými výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazněji snížila, člověk zemře. Dokud tělo může brát zásadité látky k neutralizaci přebytečných kyselin z vyvážené stravy, je vše v pořádku. Pokud ale zásady v jídelníčku chybí, musí začít čerpat z vlastních zásob (vaziva, cév a kostí), případně nadbytečné kyseliny, které tělo už nedokáže vyloučit přirozenými cestami, uložit na místa a do orgánů, které dočasně tento nápor vydrží a nedojde tak k jejich bezprostřednímu poškození. U každého jedince je to jiné místo v těle a každý si tak zakládá na jiné zdravotní problémy, i když příčina je vždy stejná.
„Velmi často se kyseliny zadržují v kloubech, kde způsobují bolestivé záněty, jako je dna, revma nebo artritida. Jakmile kyselé usazeniny zničí chrupavku, vzniká artróza,“ uvedla jeden z mnoha příkladů lékařka. Neustálý přebytek kyselin také ničí kolagenní vazivová vlákna, což vede k ochablosti a stárnutí, přičemž vrásky jsou pouhým začátkem. Celulitida pak není ničím jiným, než výsledkem dlouhodobého ukládání kyselin do podkožního tuku.

Léky nic nevyřeší
Ne nadarmo se říká, že moderní člověk je nejlépe krmeným a zároveň nejvíce podvyživeným tvorem planety. „Naše nepřirozené stravovací návyky vedly k tomu, že podíl zásaditosti v našem těle je trvale příliš nízký a podíl kyselosti naopak u většiny lidí příliš vysoký. Nemoci tedy nejsou v žádném případě něčím nevyhnutelným, vyvoláváme si je sami svým mnohaletým chybným chováním,“ uvedl profesor Heinrich Heine, vedoucí Anatomického a klinicko-morfologického institutu na Universitě ve Witten-Herdecke v Düsseldorfu.
Nemoci z překyselení vedou zákonitě k neustálým bolestem. Mnozí lidé si však raději místo změny stravovacích návyků vezmou lék proti bolesti, a když zabere, namlouvají si, že jsou zdraví. Opak je ale pravdou. Léky pouze odstraní projev nemoci, ne její příčinu, a navíc zatěžují játra a tím dále překyselují organismus.
„Je důležité vnímat tělo v souvislostech. Třeba pálení žáhy je voláním žaludku o pomoc. V tom případě je nutné doplnit chybějící zásady, ne bránit produkci kyselin léky určenými k redukci kyselosti, které zároveň naruší důležitou tvorbu zásaditých látek v žaludku,“ varuje Kosinová před vznikem dalšího začarovaného kruhu.
Každý se může uzdravit
Jedinou správnou cestou k uzdravení je důkladné odkyselení. Tělo má obrovskou schopnost regenerace, což dokládá fakt, že celá desetiletí člověk přežívá i navzdory špatnému životnímu stylu, jen je třeba mu pomoci. Pokud tělo trpí překyselením roky nebo desetiletí, často už nestačí jen přejít na zásadité potraviny, jako je syrové ovoce, zelenina a čerstvě vymačkané šťávy. Člověk potřebuje po delší čas speciální výživu v podobě potravních doplňků (mladý ječmen, přípravky z aloe vera apod.), která by doplnila minerální látky v těle. Zároveň je třeba alespoň do odeznění problémů omezit nebo vyřadit z jídelníčku ty potraviny, které způsobují překyselení, jako je maso, sýry, pečivo, mléko nebo cukr.
Jak se odkyselit
* Jezte denně dostatek ovoce a zeleniny
* V průběhu dne vypijte alespoň 2 litry čisté vody
* Omezte pití alkoholu a kouření cigaret
* Zhluboka dýchejte i vydechujte
* Důkladně žvýkejte každé sousto
* Omezte konzumaci kyselinotvorných potravin
* Dostatečně spěte
Otestujte se!
V lékárně zakoupíte sadu lakmusových papírků, kterými zkusíte kyselost ranní moči. Správné pH moči by mělo být minimálně 7, pokud je tato hodnota nižší, musí být tělu odlehčeno přísunem zásaditých látek.
Příčiny překyselení
* Špatná výživa a nesprávné stravovací návyky
* Špatný pitný režim
* Nedostatečné žvýkání
* Zlost, strach, úzkost, zloba, stres
* Znečištěné životní prostředí
* Chemická léčiva
* Nedostatek pohybu, spánku
* Mělké dýchání
Jak se cítíte?
Překyselený člověk si připadá přetažený, je stále unavený, bez energie, zotavuje se velmi pomalu a nedostatečně, neustále ho provází silné napětí ve svalech, bolesti hlavy a zad. Pokožka inklinuje k ekzémům, nos a oči bývají podrážděné a stále silněji ho sužují bolesti, které nemůže přesně určit. Často trpí zácpami nebo průjmy, plísňovými onemocněními, má deprese a psychické poruchy (podrážděnost, agresivita, stavy beznaděje). Objevuje se zapomnětlivost, roztržitost, nedostatek radosti ze života. Trápí ho „těžké“ nebo studené končetiny, bolesti ve svalech, je citlivý na chlad a má zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním.
Nemoci z překyselení
alergie, astma, ekzémy, senná rýma, deprese, neuralgie, poruchy spánku, bolesti hlavy, migréna, výkyvy nálad, ateroskleróza, infarkt myokardu, mozková mrtvice, usazování cholesterolu, bércový vřed, hemeroidy, zánět žil, revmatická artritida, artróza, tenisový loket, bolesti v zádech, akutní a chronická bronchitida, cukrovka, nadváha, celulitida, dna, osteoporóza, gastritida, pálení žáhy, dvanácterníkový vřed, zažívací potíže, zácpa, kožní problémy, mykóza, vypadávání vlasů, náhlá ztráta sluchu, návaly horka v menopauze, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, neplodnost, poruchy potence, oční problémy, onemocnění jater, vznětlivost, onemocnění ledvin, potivost, tělesný pach, stárnutí buněk, rakovina, roztroušená skleróza, zubní kazy, paradentóza, zápach z úst, žlučové kameny
Zásadotvorné potraviny
1. ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón, rajčata, jablečný ocet, mladý ječmen
2. čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
3. sušené fíky, rajčata, mrkev, hrušky
4. celer, řepa, zeleninová nať
5. hlávkový salát, kapusta, černá melasa, nepasterizované olivy, jablečný ocet, med
6. fazole, hrozinky, pomeranče, plzeňské pivo
7. banány, jablka, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, nepražené a nesolené ořechy, syrové brambory
Kyselinotvorné potraviny
1. vepřové, telecí, hamburgery, hovězí, ústřice, uzeniny, cukr
2. krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé nápoje, bílá rýže, vinný a běžný ocet, mléko
3. ryby, ostatní maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr, rebarbora
4. přírodní a divoká rýže, čočka, oves, pivo, víno, těstoviny, pečivo z bílé mouky
5. celozrnný chleba, margarín, ořechy
6. máslo, smetana, ječmen,
7. tvaroh, měkký sýr

 

Zdroj: ŠÍP https://sip.denik.cz/moda-a-zdravi/jsme-prekyseleni20091113.html

Číst článek

Ovládací prvky výpisu

4 položek celkem